Regel19-2 Av spelare, partner, caddie eller utrustning

om en spelares boll oavsiktligt påverkas eller stoppas av honom själv, hans partner eller någon av deras caddies eller utrustningar, ådrar sig spelaren ett slags plikt. bollen skall spelas som den ligger, såvida den inte har hamnat i eller på kläder eller utrustningar som tillhör spelaren, hans partner eller någon av deras caddies. I så fall skall bollen på spelfältet eller i ett hinder droppas, eller på en green placeras, så nära som möjligt en punkt direkt under den plats där bollen stannade i eller på föremålet, men inte närmare hålet.

Undantag:
1. Bollen träffar den person som passar eller håller upp flaggstången eller något som denne medför – se Regel17-3b
2. Droppad boll – se Regel20-2a

(Boll avsiktligt påverkad eller stoppad av spelare, partner eller caddie – se Regel1-2)

Comments are closed.